Kamini Golob Kamini, peči - Golob pečarstvo
Domov » Hoxter

Kamini Hoxter

Zavedamo se, kaj počnemo

Tesno sodelujemo s proizvajalci in dolgoletne izkušnje pri razvoju in oblikovanju tehnologije kaminov in peči, nas ustvarja v prave strokovnjake. Visoki standardi, ki jih ustvarjamo sproti nam dajo velik izziv za prihodnje inovacije. Zahvaljujoč temu lahko menimo, da so naši izdelki trenutno najboljši. Ponosni smo, da naše inovativne rešitve prispevajo k tehnološkemu razvoju v celotni industriji kaminov in peči.

  

Najboljša tehnologija se začne s podrobnostjo

Tudi najmanjši del ima svoj točen prostor in namen. Ustvarili smo visoko kakovostne izdelke po zaslugi uporabe visoko kakovostnih materialov in kvalitetnega in natančnega človeškega dela. Osredotočeni smo na potrebe uporabnika in natančno tehnično izvedbo. Zato izdelki Hoxter izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in nudijo maksimalno udobje uporabnika.

Vaše zaupanje je naša dolžnost

Mi prevzemamo polno odgovornost za naše izdelke. Lahko se zanesete na našo tehnično podporo in storitev v primeru nakupa novega izdelka ali popravilo rabljenega. Mi vam lahko pomagamo izbrati primeren izdelek za rešitev ogrevanja vaše hiše. Naša prodajna mreža je ustvarjena iz usposobljenih pečarskih strokovnjakov, ki zagotavljajo popolno in kompleksno rešitev in visok standard vgradnje kaminov in peči.

 

AKUMULACIJSKI KAMIN

Akumulacijski kamini sproščajo toploto preko sten v obliki sevanja in s tem nudi zdravo ogrevanje.
S tem načinom dosežemo da je moč, ki gre v prostor manjša, vendar pa je čas sevanja bistveno daljši.V tem primeru gre vroč dim preko kanalov, kjer se ta toplota nalaga na površino in
akumulira za dalj časa.Pomembno je da so ti kanali iz primernih  materialov, ki prenašajo to
temperaturo. Nabrana energija se po prenehanju kurjenja počasi sprošča v prostor. Konstrukcija vseh Hoxter kaminov omogoča akumulacijsko vgradno, kot tudi zaprti ali hypokavst obliko.

TOPLOZRAČNI KAMINI

Toplozračni kamini so idealna izbira pri hitrem segrevanju prostorov. Visoka temperatura v kurišču se prenaša na zunanjo površina kurišča in dimnih cevi, ta pa se sprošča preko rešetk in obloge v prostor. Pogoj je da je omogočen dovolj velik dovod in odvod zraka v kamin, ki je potreben za določeno moč kurišča. V tem primeru je možno ogrevanje tudi kakšnega dodatnega prostora ampak v danih zmožnostih.
 

TOPLOVODNI KAMINI

Toplovodni kamini omogočajo enostavno in uporaben način ogrevanje celotne hiše in tudi sanitarne vode. Vroč dim prehaja preko vodnega izmenjevalnika, kjer velik del toplote sprosti v ogrevanje vode. Ta voda je najbolje da se potem akumulira v vodni zalogovnik iz katerega se potem uporablja
za ogrevanje. Vedno pa se del toplote sprošča tudi direktno v prostor preko stekla in rešetk. Ta del pa je odvisen od kurišča in načina vgradnje.
 

AKUMULACIJSKA PEČ

Za akumulacijsko peč je značilno kopičenje toplote v maso in dolgotrajno zdravo sevanje toplote
Pri tej peči nastajajo visoke temperature dimnih plinov, ki potujejo  po dolgih šamotnih kanalih,
kjer to energijo akumulira v šamotne stene. Ta shranjena toplota počasi seva v prostor vsaj do
12h. Dosežemo nižja nihanja temperature in daljše ogrevanje.
 

DVOJNA ZASTEKLITEV

Dvojna zasteklitev ustreza trenutnim standardom
gradnje. Energetske zahteve hiš, kot tudi
posameznih sob so nižje kot doslej. Dvojna
zasteklitev izboljša izolacijske lastnosti vrat in
zmanjša udor toplote skozi, kar omogoča ne
pregrevanje prostora, zboljšuje pogoje gorenja,
zmanjšuje količino pepela in steklo je bistveno
bolj čisto.
   
 
 

Delovne vrednote

Polarni medved je specialist za akumulacijo energije. Medved shrani energijo iz hrane tako, da jo kasneje efektivno uporabi. Ta žival se fizično pripravi, da lahko preživi neugodne razmere.

Simbol HOXTER vrednot

Polarni medved je simbol in nosilec HOXTER vrednot. Žival dosega svoje cilje z neizmerno vztrajnostjo, prilagaja se obstoječim razmeram in je popolnoma sposoben upravljanja svoje  toplotne energije.