Kamini Golob Kamini, peči - Golob pečarstvo
Domov » Defro Home » Toplozračni kamini

TOPLOZRAČNI KAMINI

Toplozračni kamini so idealna izbira pri hitrem segrevanju prostorov. Visoka temperatura v  kurišču se prenaša na zunanjo površina kurišča in dimne cevi, ta pa se sprošča preko rešetk in obloge v prostor. Pogoj je, da je omogočen dovolj velik dovod in odvod zraka v kamin, ki je potreben za določeno moč kurišča. V tem primeru je možno ogrevanje tudi kakšnega dodatnega prostora ampak v danih zmožnostih.

V tej ponudbi imamo več tipov kurišč:

-serij INTRA je izdelana v smeri bolj kvalitetnega in akumulacijskega načina ogrevanja. Najprej se prepozna z lito ali gus kupola in je primerna za šamotno obzidavo ali za obzidavo z Bau ploščami. Primerna je tudi za kamine z dodatnim izmenjevalnikom.

Kurišče je obložena z keramično oblogo CERAMITON, ki omogoča boljše izgorevanje, omogoča akumulacijo in zaščiti kovinske dele pred izpostavljanju previsokih temperatur. Vedno je na  izbiro črna ali bela obloga. 

Pravilna in dobra razporeditev dovajanja izgorevalnega zraka mu omogoča kvalitetno in popolno izgorevanje in omogoča bolj čisto steklo. Steklo ima robove izvedene z potiskom, zato mu da tudi moderen izgled.

Hladen ročaj v črni ali polirani izvedbi iz nerjavnega jekla mu omogoča enostavno in vedno hladno odpiranje.

Nastavljive noge mu omogočajo enostavno in natančno vgradnjo.

Dovod zraka spodaj, je zrakotesno pritrjen na dno kurišča in mu omogoča priklop iz vseh smeri.

Poseben dodatek pa so dekorativni okvirji vrat v treh oblikah in omogočajo enostavno in kvalitetno vgradnjo. Vedno pa tudi optično povečajo velikost kurišča in poenostavi uporabo kamina.

 

    

-serija INTRA SLIM je posodobljena verzija serije INTRA  v smeri večje uporabnosti glede na zahteve arhitektov in oblikovalcev.  Največji poudarek je na zmanjšanju globine kurišča, še bolj pa je pomembna globina vgradnje. Kamine INTRA SLIM s stranskim odpiranje lahko vgradite v globino 45cm in dvižne manj ko 55cm globine. S tem se mu zmanjša tudi moč a še vedno zadosti dobrim gorilnim lastnostim. Še vedno je kamin narejen iz dodatnega izmenjevalnika. Dimni priklop je fiksen in za lažji priklop obrnjen navzgor.

Večino sklopov pa je identičnih seriji INTRA, ki so preizkušeni in kvalitetni.

 

-serija IMPULS je osnovna varianta kaminskih kurišč proizvajalca DEFRO HOME. To pomeni, da so kurišča primerna za osnovno toplozračno vgradnjo. Ni pa primerno za ogrevanje dodatnih izmenjevalnikov. Ima posebno oblikovan hladen ročaj in regulacija dotoka zraka, kurišče je obloženo z keramično oblogo CERAMITON. Nekaj sklopov je poenostavljenih, kar se pozna tudi na ceni.

 

 

-zrakotesno kurišče

-enostavna in cenovno ugodna

-5 let garancije

- EN norme in vsi certifikati